Thursday 10 January 2008

NEW YER CARD FOR PODIETRIST

I MADE THIS CARD FOR MY PODITRIST FOR HER NEW YEAR, DECIDED TO MAKE NEW YEAR ONE AS I DIDNT SEE HER FOR XMAS. I USED HEAVY WIGHT CARD WHICH I SHADDOWED USIN GLIMMER CHALKS, THEN APPLIED LAYERS OF RECENTLY ACQUIRED PAPERS FROM QVC, I USED A BORDER PUNCH TO DECORATE EDGES, I THEN ATTACHED A DECOUPAGED FAIRY TO THE CARD, AND MATTED AND LAYERED THE MESSAGE, APPLYING WITH 3D FOAM. FINISHED OFF WITH PEEL OFF CORNERS

LESLEY'S 3X3 FAT PAGE SWAP


THIS IS A FAT PAGE FOR LESLEY'S 3X3 SWAP, HERE I STAMPED MY RENNIE MACKINTOSH IMAGE TWICE ONTO GLOSS PAPER, EMBOSSING WITH SILVER EMBOSSING POWDER. I THEN COLOURED ONE USING H20 PAINTS AND CUT ROUND IMAGE. ON THE SECOND I APPLIED MOON GLOW STARBURST STAINS WHICH I THEN DRIED USING HEAT GUN. THE IMAGE I CUT AROUND I THEN ATTACHED 3D FOAM AND APPLIED TO TOP OF OTHER IMAGE. THE FAT PAGE ITSELF I COVERED IN BLACK CARD AND SHADDOWED USING GOLD RUB/BUFF CREAM. I THEN TOOK SMALL FLORAL BORDER AND COLOURED USING H20 THEN RUNNING THRU XYRON CREATE-A-STICKER MACHINE WHICH I THEN STUCK DOWN. I LOVE USING THE MOON GLOW STAINS. LOVE THE EFFECT IT GIVES.

FAT PAGE NO3 BACK


IN KEEPING WITH THE NATURE SCENE ON THE FRONT, I USED LARGE BACKGROUND STAMP WHICH I EMBOSSED WITH SILVER EMBOSSING POWDER. I THEN COLOURED USING CHALKS. I THEN MADE A BUTTERFLY WITH FANTASY FILM.

3X3 FAT PAGE NO3


I HAVE USED HERE THE EMBOSSING PASTE. THIS IS MY FIRST ATTEMPT AT USING THIS FORM OF EMBOSSING. I TRIED TO PRODUCE A WOODLAND SCENE WITH SUN BEHIND THE BARE TREES. I HOPE THE RECIPIENT OF THIS PAGE GETS THE IDEA. I ADDED SOME GLITTER TO SOME OF THE BRANCHES TRYING TO CREATE I WINTER SCENE.

BACK OF NO2 FAT PAGE



WITH THIS IMAGE I USED LARGE LEAFE STAMP WHICH I THEN EMBOSSED USING GLITTER EMBOSSING POWDER. I THEN COLOURED IN WITH CHALKS. THEN APPLIED 2 LAYERS OF ULTRA THICK CLEAR EMBOSSING POWDER.

LESLEY'S 3X3 FAT PAGES NO 2


I USED A LARGE LEAFE/FOLIAGE BACKGROUND STAMP APPLYING DIFFERENT SHADES OF GREEN INK, DOUBLE EMBOSSED USING ULTRA THINCK CLEAR EMBOSSING POWDER. I THEN STAMPED SEPERATE IMAGE, COLOURED IN USING CHALKS AND SAKURA GLITTER GEL PENS. I THEN DOUBLE EMBOSSED THIS IMAGE USING SAME EMBOSSING POWDER.

LESLEY'S 3X3 FAT PAGES


THIS IS THE BACK PAGE OF THE RENNIE MACKINTOSH FAT PAGE. I USED PEEL OFF STICKERS WHICH I THEN COLOURED USING H2O GLIMMERS. AND RUB/BUFF ON FRAME

Sunday 6 January 2008

Xmas Village scene ATC


I wanted to include this little ATC in my first blog pages, this village scene i decoupaged i then used glow in the dark gel to highlight the windows and street lights. so that when viewed in the dark it would glow. i reacently made a christmas card using the same tecnique using the gel in the lamp post of the card. but this ATC was the first time i had thought about using the glow in the dark gel. of all my xmas ATCs this one was the most asked for.

Little birdie New Year Card

This is the little birdies New Year Card i made for my brother. i felt by using the birds rather than the obligatory christmas scene i wanted to create something which symbolised new beginnings. ie new growth. i used the corner punch to decorate edge of pearlised card which i then embossed with background design. i chalked the card using glimmer chalks. applied peel off corners and New Year Wording. i used the same pearlised card and attached the name which i then layered with mirri card and attached using 3d foam. to give a raised affect. i enjoyed making this wee card. hope my brother likes it.

inside New Year card


This is the inside of the little birdie New Year card i made for one of my brothers. i used the Xcut corner punch, removing the side bars to enable me to punch around the paper. i overlapped the paper slightly at each end as the paper was two toned, being darker blue on the reverse. I never ever used corner punches before, that is before i knew you could remove those little side bars. love em! love em, love em.